Sierpleister

Sierpleisters worden door middel van spuiten, rollen of met de spaan aangebracht. Sierpleisters hebben een decoratief uiterlijk en zijn later makkeljk over te rollen met een muurverf.

Stucadoorsbedrijf Wad & Wouden maakt in de hoofdzaak gebruik van vier soorten sierpleisters. Namelijk sierpleisters met een ronde korrel, hoekige korrel, gladde en gekleurde hoekige korrels.

Sierpleisters met een ronde korrel

Sierpleisters met een ronde korrel worden ook wel schors of groefpleister genoemd. Dit komt doordat de ronde korrel gaat rollen bij het gladstrijken van de pleister, bij dit rollen ontstaan groeven in de afgewerkte laag.

Met dit type sierpleister ontstaat een groffer resultaat.

Sierpleisters met een hoekige korrel

Een hoekige korrel zorgt ervoor dat er bij dit type sierpleister een egaal korrelig effect ontstaat. Dit komt doordat de hoekige korrel bij het afwerken niet begint te rollen, de hoekige korrel blijft op zijn plaats liggen waardoor de ruimte rond de korrel egaal afgewerkt kan worden.

Gladde sierpleisters

Met een gladde sierpleister bereikt u het meest egaale resultaat. Deze sierpleisters hebben geen of een hele kleine korrel. Afhankelijk van de structuur die u kiest wordt de sierpleister in een dikke of dunne laag op de wand aangebracht,

Sierpleisters met hoekige gekleurde korrels

Dit type sierpleister wordt in woningen bijna niet meer toegepast, maar wel in grotere gebouwen en ook wel aan de buitenkant van een gebouw. Men noemt dit type sierpleister ook wel natuursteen sierpleister. Deze sierpleister bestaat uit hoekige gekleurde korrels (steentjes).

De sierpleister wordt met een stalen spaan opgebracht en met een kunstof spaan afgewerkt. Hierdoor ontstaat een egaal gekleurd korrelig opervlak.

Contactgegevens

Stucadoorsbedrijf Wad & Wouden
HG v/d Veenstrjitte 8
9114RR Driezum
T: 06 - 27 27 59 06
E: info@stucadoorsbedrijfwadenwouden.nl